Lazdijų viešojoje bibliotekoje  jau aštuntus metus gyvuoja teatriuko klubas „Šakar Makar“. Klubo tikslas – ugdyti vaikų kūrybiškumą, skatinti skaitymą, aktyviai ir prasmingai leisti laisvalaikį, dalyvauti bibliotekos kultūrinėje veikloje. Teatriuke vaidina viešosios bibliotekos vaikų skyriaus darbuotojai Tadas ir Ramunė,  Teizų padalinio bibliotekininkė Daiva. Jiems talkina vaikai.

Į spektaklius įtraukiamos įvairios meninės raiškos formos. Spektaklio metu vaikai būna ne pasyvūs žiūrovai, o patys turi galimybę aktyviai dalyvauti veikloje.

Teatriuko klubo nariai vasaros metu organizuoja ir  kūrybines stovyklas bibliotekos

lankytojams. Stovyklose vaikai turiningai ir prasmingai praleidžia laisvalaikį, sportuoja, kuria scenarijus, vaidina, dainuoja, šoka, piešia.

Bibliotekoje vyksta teatralizuoti knygelių pristatymai. Vaikai klausosi pasakų ir patys vaidina. Mylimi vaikų personažai veda bibliografines valandėles mokyklinio amžiaus vaikams.

Teatriuko personažai vyksta  ne tik į rajono mokyklas, bibliotekas, bendruomenės namus, bet  kviečiami pasirodyti ir kitų rajonų vaikams. Neseniai teatriuko „Šakar Makar“ personažai vyko pas Seinų (Lenkija) lietuvių vaikus.

Nuo 2023 m. teatriuko „Šakar Makar“ veikla įtraukta į Kultūros paso veiklų sąrašą.

Vida Levy

Dalintis straipsniu: