Lapkričio 29 dieną Vilniaus rajono savivaldybės Centrinė biblioteka kvietė į susitikimą su gamtininku, prozininku, rašytoju Selemonu Paltanavičiumi. Į renginį atėjo Rudaminos „Ryto“ gimnazijos penktokai ir šeštokai su mokytojais. Rašytoją pristatė Vilniaus rajono savivaldybės Centrinės bibliotekos direktorius Miroslav Voitiulevič. Svečias susirinkusią auditoriją sužavėjo savo meile gamtai ir jos grožiui. S. Paltanavičius dalijosi savo asmenine patirtimi, tyrinėdamas laukinę gamtą ir rašydamas apie jos stebuklus. Jo pasakojimuose atsiskleidė ne tik profesionalus požiūris, bet ir gyvenimo filosofija, grindžiama pasaulio harmonija.

Renginio metu autorius prisiminė savo keliones, tyrinėjimus ir nuotykius, kurie tapo įkvėpimo šaltiniu jo kūrybai. Jis dalijosi įspūdžiais, kurie vėliau atsispindėjo jo knygose. Dalyviai turėjo progą užduoti klausimus ir išgirsti autoriaus nuomonę apie svarbiausius aplinkosaugos klausimus. Po renginio vaikai galėjo įsigyti rašytojo knygas.

Visoje šioje patrauklioje renginio atmosferoje, susitikimas su Selemonu Paltanavičiumi tapo ne tik proga įdomiai praleisti laiką, bet ir puiki galimybė pasinerti į gamtos grožį ir įkvepiantį rašytojo pasaulį.

Dalintis straipsniu: