Birželio 9 d. 18.00 val. Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka organizuoja Knygų klubo su Dovile Kuzminskaite susitikimą Bernardinų sodo vasaros skaitykloje. Kalbėsime apie Antonio Muñoz Molina romaną „Lenkų raitelis“.

Antonio Muñoz Molina – vienas įdomiausių ir labiausiai nusipelniusių šiuolaikinės ispanų literatūros autorių, apdovanotas Nacionaline literatūros premija, 2018 m. nominuotas Tarptautinei Bookerio premijai. Romanas „Lenkų raitelis“ – įkvėptas vieno Rembranto paveikslų kūrinys, pasakojantis Manuelio istoriją. Gyvendamas mažame Mechinos miestelyje Manuelis svajoja tik apie vieną – kaip iš jo ištrūkti, bet sutikęs Nadią supranta, kad per ilgai bėgo nuo savęs ir ima narplioti savo giminės istoriją. Pasakojime persipina Ispanijos istorija, keisti, sapniški įvykiai, tad kūrinys savaip kalbasi ir su magiškojo realizmo autoriais.

Dovilė Kuzminskaitė – literatūros mokslų daktarė, VU universiteto Filologijos fakulteto dėstytoja, ispanakalbės literatūros ekspertė, „Ryto allegro“ knygų apžvalgininkė, vertėja. Jei paprasčiau – guvi skaitytoja, šunų, kelionių ir gamtos mylėtoja, visada nusiteikusi pasikalbėti apie knygas.

Pirmasis Knygų klubo su Dovile Kuzminskaite susitikimas – knygų klubo atidarymas – vyko balandžio 26 d. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu. Renginyje dalyvavo poetas, vertėjas Marius Burokas bei vertėjas Vytas Dekšnys, išvertęs Serhij Žadan knygą „Internatas“, apie kurią ir kalbėjome susitikime.

Daugiau apie renginį

Dalintis straipsniu: