Pabradės miesto bibliotekoje 2024 m. balandžio 26 d. vyko mūsų kraštietės Jurgitos Kazlauskienės akrilų lietų paveikslų parodos „Kelias į save“ pristatymas Pabradės miesto bendruomenei. Menininkės kūrybos gerbėjus užbūrė paveikslų grožis, įdomi technika, spalvingumas. Jaukaus renginio metu, tyliai skambant fleitos melodijos garsams, kūrybinga moteris dalinosi savo gyvenimo istorija, atskleidė galimybes pabandyti atrasti naujas spalvas mūsų pačių gyvenimuose. Nuostabu, kaip ant baltos drobės išpieštos linijos bei spalvos gali papasakoti apie tai, kas gyvenime svarbiausia, kodėl liūdime ar jaučiamės gerai, ko ilgimės ar kodėl elgiamės taip, o ne kitaip.
     Kelionė po Jurgitos kūrybos labirintus nuspalvino susirinkusiųjų mintis dar nematytomis, o gal ir nepatirtomis spalvomis. Didžiulė staigmena buvo menininkės pasiūlytas bendras darbas – edukacija, kuomet visi dalyviai galėjo prisidėti kurdami paveikslą. Savo spalvų pasirinkimą ir įdomiausius raštus drobėje liejo visi renginio dalyviai.
     „Svarbiausia, šviesiausiomis spalvomis piešti savo kasdienybę, tada joje atsiras dar daugiau harmonijos, gerumo, džiaugsmo.“ – ištarė bendru dalyvių darbu pasidžiaugusi gerbiama Jurgita Kazlauskienė.
     Dėkojame menininkei už jautrų ir jaukų vakarą, nuostabią edukaciją, pasidalinimą savo gyvenimo istorija ir nuoširdų bendravimą!
Dalintis straipsniu: