Viskas turi pradžią ir pabaigą. Lentvario miesto bibliotekos projektas „Interaktyvus Lentvaris QR-2“ baigėsi.

Visus metus vyko nemažai renginių: 4 parodos, edukacija, paskaita, pleneras, taip pat susitikimai, išvykos su kraštiečiais, kurie garsina ir garsino Lentvarį. Vietoje numatytų 15 lentvariečių, projekte dalyvavo 17 asmenų. Tai tik maža dalis žmonių, kurie buvo įtraukti į projekto veiklas. Bet stengėmės, kad tai būtų įvairios ir įdomios asmenybės tiems, kurie užsuka į biblioteką, atvykę iš kitur. Gal mes juos žinome, bet kartais neįvardijame jų, kaip lentvariečių. Tarp įtrauktų į interaktyvų Lentvario žemėlapį 17 garsinančių lentvariečių buvo keturi dailininkai, sportininkai, rašytojai, mokytojas, iliuzionistas, kunigas, grafai, operos solistė ir kt. Projekto metu pristatėme dar ne visus kraštiečius, tad ir toliau tęsime pažintį su jais.
Projekto metu interaktyvus Lentvario žemėlapis papildytas dar 17 QR kodais su miestą garsinančiais ir garsinusiais žmonėmis: grafais Tiškevičiais, kraštovaizdžio architektu Eduardu Fransua Andre, vaikų rašytoja Neringa Vaitkute, dailininke Asta Radimoniene, fotomenininku Alfredu Girdziušu, kunigu Kazimieru Kulaku, aktoriumi ir režisieriumi Jonu Vaitiekaičiu, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataru Romualdu Rudziu, rašytoja ir knygų apie Lentvarį leidėja Valentina Banuševič, mokytoju Motiejumi Šimelioniu, operos žvaigžde Teresa Zylis-Gara, dailininke Adele Eidėjute-Kasputiene, dailininku Augeniu Kaspučiu, iliuzionistu Roku Bernatoniu, netradicinių sporto šakų – karatė, niat-nam, aikido – treneriais Viktoru, Pranu, Petru Golovač, žmogumi-orkestru Kristina Glinevičiene, dailininku Romu Žmuidzinavičiumi. Papildyto interaktyvaus žemėlapio nuoroda yra patalpinta Trakų viešosios bibliotekos interneto svetainėje https://trakubiblioteka.lt/lentvario-krastas/.
Taip pat bibliotekoje esantis žemėlapis ant tentinės medžiagos papildytas 17 QR kodais. Žemėlapiu gali naudotis kiekvienas, turintis mobilųjį įrenginį. Aprašymams buvo panaudota Lentvario bibliotekoje sukaupta kraštotyrinė medžiaga apie lentvariečius. Prie Lentvario miesto 17 įžymių žmonių aprašymų prisidėjo vaikų rašytoja Neringa Vaitkutė ir plenero kuratorė dailininkė Asta Radimonienė. Su papildytu interaktyviu žemėlapiu planuojame aplankyti kitas šalies bibliotekas, miesto šventes, skleisti žinią apie Lentvarį ir jame gyvenančius žmones bei kviesti jame apsilankyti.
Lapkričio 18 d. įvyko baigiamasis projekto renginys, kurio metu pristatėme papildytą žemėlapį dalyviams, rėmėjams, partneriams ir bibliotekos lankytojams. Veikė tapybos plenerų darbų paroda „Lentvaris kitaip“, kuri artimiausiu metu keliaus po rajono bibliotekas. Muzikinius intarpus renginyje atliko Trakų meno mokyklos mokinys Linas Mečkovskis (akordeonas) mokytoja Rasa Mikiškienė.
Projektą „Interaktyvus Lentvaris OR-2“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.

Dalia Bagdžiuvienė,
Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vedėja

Dalintis straipsniu: