Pirmąjį vasaros savaitgalį, birželio 2–4 d., Trakai pradėjo vasaros sezoną – mieste praūžė miesto šventė „Trakų vasara“, sutraukusi daugybę dalyvių ir lankytojų. Trakų viešoji biblioteka taip pat pasiūlė visiems prisijungti ir švęsti kartu, trakiečiams ir miesto svečiams paruošdama įdomią kultūrinę programą.

Penktadienį ir maži, ir dideli buvo kviečiami užsukti į Vytauto Didžiojo krantą (Karaimų g. 57A, Trakai), kur vyko Švietimo įstaigų mugė. Bibliotekos darbuotojos laukė dalyvių – buvo paruošusios smagių ir atraktyvių veiklų, kuriomis sudomino ne tik vaikučius, bet ir jų tėvelius bei senelius. Atvykusieji turėjo progą išmėginti VR akinius, LEGO programavimą, maišelių su termopresu dekoravimą. Žingeidžiausi išbandė jėgas ir viktorinoje bei laimėjo prizų.
Šeštadienį, birželio 3 d., pagrindinę miesto šventės „Trakų vasara“ dieną, Trakų viešosios bibliotekos veiklos persikėlė į Sūpynių parką. Čia, ežero prieglobstyje, laikas praskriejo greitai. Į šventę atvykę žymūs pašnekovai juokavo, dalijosi savo gyvenimiškomis istorijomis ne tik iš profesinės, bet ir asmeninės patirties. Lentvarietė, vaikų ir paauglių rašytoja, trilogijos „Klampynių kronikos“ kūrėja Neringa Vaitkutė atskleidė, kaip jai sekasi derinti kūrybinį ir pedagoginį kelią, prisiminė savo rašymo pradžią. Dailininkė, televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė buvo kaip visada trykštanti energija ir nestokojanti žodžio kišenėje, užbūrusi visus paprastumu ir šiltu bendravimu, nemažai papasakojusi ir apie savo šeimą bei artimuosius. Atvykusi vaikų rašytoja Indrė Pliuškytė-Zalieckienė ne tik kalbėjo apie kūrybą, bet ir surengė interaktyvų skaitymą mažiesiems. Vaikams tai buvo kartu puiki pramoga, sukėlusi daug šypsenų ir juoko.
Džiugu, kad saulėtą šeštadienio popietę trakiečiams ir miesto svečiams laiko rado žinoma mados dizainerė Agnė Kuzmickaitė, kuri publikai plačiau papasakojo apie mados pasaulio užkulisius. Taip pat žinoma moteris prisiminė istoriją, kuomet sulaukė netikėto elektroninio laiško, kurį jai parašė dainininkės Lady Gagos atstovai, prašydami paskolinti drabužių fotosesijai.
O „Netikėtų pokalbių ir įkvepiančių susitikimų“ virtinę, kurią moderavo žurnalistė Rasa Jakubauskienė, užbaigė nuoširdus pasikalbėjimas su Roku Kašėta, kuris atskleidė, kodėl jam yra svarbu puoselėti dzūkų tarmę ir kodėl jam taip gera gyventi kaime su šeima. Vėliau susirinkusiesiems jis padainavo dzūkiškai, o žiūrovai negailėjo jam ovacijų.
Taip pat visos šventės metu vyko knygų atiduotuvės, kurių šūkis skelbė: „Pasipildyk namų biblioteką, nes knygų niekada nebus per daug!“. Čia kiekvienas galėjo ateiti ir išsirinkti jam patinkantį leidinį. O tas, kas negali skaityti įprastos knygos, visada gali rinktis garsinę knygą ar žurnalą – apie tai plačiau buvo galima pasikalbėti su atvykusia ELVIS komanda.
Taip pat visi norintys galėjo atsipūsti ir prisėsti ant sėdmaišių ar tiesiog paskaityti spaudą, pažaisti stalo žaidimus. O kur dar įvairios edukacijos vaikams, kurių metu mažieji su tėveliais pasigamino gražius darbelius. Trakų viešosios bibliotekos darbuotojos pasiūlė jiems sukurti lėlytes pagal Kakės Makės knygą, pasidaryti raktų pakabukus iš siūlų ir medinių karoliukų ar knygos skirtuką iš metalinio paruoštuko ir odos, išmokti piešti su smėliu, atskleisti origamio technikos ir vitražų kūrimo paslaptis, simegrafijos technika siuvinėti atvirukus, išmėginti žodžių žaidimą BINGO, pasigaminti iš antrinių žaliavų „suktukus“, taip pat pakabukus iš susitraukiančio plastiko – dovanas tėčiams.
Tariame ačiū visiems, kurie atėjo į šventę ir buvo kartu. Taip pat nuoširdžiai dėkojame mūsų rėmėjui – „Okava.lt“ (daugiau apie kavos pasiūlymus rasite čia: https://okava.lt/), kuris pokalbio svečius vaišino skania aromatinga kava.

Jolanta Zakarevičiūtė,
Trakų viešosios bibliotekos viešųjų ryšių specialistė

Dalintis straipsniu: