Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos lankėsi Šventos bibliotekoje, kurioje kartu su Šventos socialinės globos namų gyventojais tapybos ant stiklo technika kūrė spalvingus žibintus, kalėdinės eglutės puošmenas ir šventines dekoracijas.

Meditacinė tapybos ant stiklo terapija atskleidė šių namų gyventojų meninius, kūrybinius gebėjimus, išlaisvino fantaziją bei praturtino saviraišką. O lūkesčius ir abejones pranokę kūrybiniai rezultatai kiekvieną džiugins šventiniu laikotarpiu.

Laikas jaukiose kalėdinėse dirbtuvėse neprailgo. Dovanojome vieni kitiems dėmesį, šypsenas, bendravimo malonumą, praskaidrinome kasdienybę, tai abipusiai neaprėpiamo didumo pojūčiai, laužantys visus stereotipus tarp neturinčių ir turinčių siauresnį gebėjimų spektrą.

Dėkojame Šventos bibliotekos bibliotekininkei Angelei Misiūnienei, socialinei darbuotojai Andželikai ir visai darniai šių jaukių namų šeimai, už neįkainojamą jausmą, kuomet ne viską sugebi išgirsti ar teisingai suprasti, bet su kaupu pajauti širdimi. Tokio pobūdžio iniciatyvos – tai turiningai praleistas laisvalaikis bibliotekose, kurios atviros visiems, įtraukties ir įvairovės didinimas, kliūčių ir atskirties mažinimas bei puiki galimybė, suburti rajono įstaigų ir organizacijų bendruomenes gražiai bendrystei.

Dalintis straipsniu: