Prasidėjus naujiems mokslo metams Vilniaus centrinėje bibliotekoje startavo net du nemokami būreliai vaikams – robotikos ir 3D modeliavimo. Žaismingų edukacinių užsiėmimų metu vaikai praktiškai išbando inovatyvius technologinius įrankius, lavina skaitmeninius įgūdžius, mokosi išreikšti save bei atskleisti savo kūrybiškumą.

„Džiugina, kaip išvydus galutinį darbo rezultatą – sukurtą trimatį objektą, užsidega vaikų akys. Tai įkvepia ir motyvuoja ruošiantis pamokoms, skatina pačiam tobulėti ir ieškoti naujų būdų, kaip įtraukti užsiėmimų dalyvius, kad jie neprarastų susidomėjimo ir ateitų į kitą pamoką“, – sako 3D modeliavimo edukatorius Marius.

3D modeliavimas yra perspektyvi šaka, kuri liečia bene visas industrijas, nuo filmų, architektūros ir dizaino iki medicinos mokslų ir aukštųjų technologijų. Nemokami 3D modeliavimo užsiėmimai vaikams tai – puiki įžanga suprasti, kaip buvo sukurti objektai vaikų mylimuose žaidimuose ir filmuose, o galbūt padėti pagrindą ateities karjeroje. Būrelio metu ugdomas erdvinis ir strateginis mąstymas, susikaupimas, problemų sprendimo, objektų analizės ir medžiagiškumo suvokimo įgūdžiai. Moksleiviai išmoksta kompozicijos, spalvotyros, apšvietimo ir fotografijos teorijos pagrindų. Edukacijų metu sukurtus 3D modelius moksleiviai gali atspausti Vilniaus centrinėje bibliotekoje 3D spausdintuvu.

Robotikos būrelį lankantys moksleiviai mokomi programavimo pradžiamokslio ir pritaiko įgytas žinias konstruojant ir programuojant robotus (LEGO). Supažindinama su interneto svetainių, kompiuterinių žaidimų kūrimo pagrindais.

Tiek robotikos, tiek 3D modeliavimo užsiėmus gali lankyti skirtingų amžiaus grupių moksleiviai – nuo pradinukų iki vyresnių klasių moksleivių. Užsiėmimai sudaryti iš 4 pamokų. Užsiėmimai vyksta vieną kartą per savaitę nedidelėse grupėse.

Mokymai vyksta Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos (Žirmūnų g. 6) Kūrybos erdvėje. Kūrybos erdvė – puiki galimybė praplėsti žinias inžinerijos srityje, išbandyti elektroniką, mechaniką ir programavimą vienu metu, atskleisti savo kūrybinį potencialą.

Čia galima rasti pažangią programinę įrangą bei išmaniuosius įrenginius: 3D spausdintuvą, grafinę planšetę, įrangą tinklalaidėms, programavimui, išmaniuosius LEGO konstruktorius, negatyvų ir nuotraukų skenerį ir pan. Kūrybos erdvėje turime 8 kompiuterizuotas darbo vietas. Šia erdve bei joje esančia įranga Vilniaus centrinė biblioteka kviečia naudotis visus.  Tai – puiki galimybė praplėsti žinias inžinerijos srityje, išbandyti elektroniką, mechaniką ir programavimą vienu metu, atskleisti savo kūrybinį potencialą.

Daugiau informacijos ir registracija į būrelius: www.vcb.lt/kuryboserdve

Dalintis straipsniu: