Ne vieną iš mūsų pasiekė žinia, kad 2022-ieji yra paskelbti Lietuvos karaimų metais. O tai – puiki proga pažinti bei pagilinti žinias apie šios tautos istoriją ir kultūrą, susipažinti su karaimų bendruomenės atstovais.

Minint Lietuvos karaimų metus, surengtas jau ne vienas renginys. Dalis iš jų vyko Trakų viešojoje bibliotekoje. Kvietėme į susitikimų ciklo „Karaimų dienos“ renginius, kuriuose susipažinome su karaimų bendruomenės nariais. Taip pat buvo parengta kilnojamoji kraštotyros-literatūros paroda „Buvo tokia diena“, virtuali paroda „Lietuvos karaimai“ ir kt. Bibliotekos veiklos, skirtos karaimų metams, bus tęsiamos ir vėliau.

Na, o šį kartą kviečiame pasitikrinti jau sukauptas žinias apie karaimų istoriją ir kultūrą, sprendžiant viktoriną „Lietuvos karaimų metai“. Pirmieji viktoriną galėjo išmėginti miesto šventės „Trakų vasara 2022“ svečiai.

Dabar viktoriną pasieksite paspaudę šią nuorodą: https://bit.ly/bZH ir bibliotekos „Facebook“ puslapyje (@trakubiblioteka). Viktorina bus aktyvi iki birželio 17 dienos.

Kviečiame spręsti ir pasitikrinti, ką gi žinote apie šią tautą, jau daugiau nei 600 metų gyvenančią Trakuose.

Viktoriną parengė Regina Rancevienė,

Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliografė

Dalintis straipsniu: