Širvintų Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje  vykdomas projektas pradinių klasių mokiniams ir šeimoms „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“. Projekto tikslas: ugdyti dalyvių meninį – kultūrinį pažinimą ir kūrybiškumą bei burti dalyvius turiningam bendravimui ir laisvalaikio praleidimui. Numatoma bendradarbiauti su profesionaliojo meno ir kultūros atstovais, kurie geba atskleisti kultūros ir meno vertę auditorijai, ne tik demonstruojant kūrybos rezultatą, bet ir parodant atsiradimo kelią.

Jau kvietėme  į kūrybinius susitikimus su iliustratore Agne Nananai, paveikslėlių knygų kūrėjais Benu Bėrantu ir iliustratore Vilija Kvieskaite, rašytoja ir menininke Igne Zarambaite.

Birželio 4 d.  Širvintų Igno Šeiniaus viešoji biblioteka organizavo vaikučių su tėveliais išvyką į Pepės vilaitę Jonavos rajone. Pirmoji stotelė buvo Jonavos viešoji biblioteka, kur mus pasitiko Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyriausioji bibliografė Rimantė Tarasevičienė. Rimantė aprodė mums aptarnavimo skyrių, laisvalaikio erdvę bei vaikų ir jaunimo erdvę. Ji pristatė bibliotekos veiklas, projektus. Vėliau pasivaikščiojome po Jonavos miesto poilsio, žaidimų skverus ir prisėdome Joninių slėnyje papietauti. Tuomet vykome į pušų apsuptą Pepės vilaitę Jonavos rajone, Užupėse.

Tik atvykus mus sutiko pati tikriausia Pepė Ilgakojinė (Laura Grigaliūnė). Įdomiausia ir smagiausia vaikų veikla vilaitėje buvo susitikti su „raguotais meškais“, apžiūrėti Pepės rūbų spintą (iš kurios buvo galima išsirinkti jos rūbus ir apsivilkti), skalbti „nešvarias“ Pepės kojines, atsigulti į lovą su batais, čiuožinėti čiuožykla iš antro Pepės namelio aukšto. „Kaip sako Pepė: kam nulipti, jei galima nučiuožti? Negana, kad užlipome, tai negi ir nulipsime?“ Ir kitos žadą atimančios linksmybės.

Savo vilaitėje Pepė augina „raguotus meškus“ – labai draugiškas dvi ožkytes seses ir ožiuką Povilą, kurie pripratinti prie svečių. Kitame aptvare, ant kurio užrašyta „Liūtas“ gyvena triušis, o dar kitame, su užrašu „Povai“, tupi viščiukai. Vilaitėje galima buvo rasti krautuvėlę „Pepės Ilgakojinės gardainiai“, kur buvo galima įsigyti meduolių ir kitokių saldumynų.

Pepės vilaitė – tai ne tik gražus namelis ar keistai pakrypusi tvora, kur viską galima liesti. Čia atvykę vaikai išgirsta apie drąsą, nes drąsus žmogus yra laimingas.

Smagiausia buvo tai, kad kartu keliavę vaikų tėveliai su džiaugsmu įsitraukė į Pepės vilaitėje vykusias veiklas. Laikas praleistas su Pepe visiems nepaprastai patiko, sukėlė šilčiausias emocijas. Namo grįžti visai neskubėjome, nes buvo labai smagu drauge padūkti.

Išvyka organizuota vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė

Dalintis straipsniu: