Pirmą vasaros dieną pradėjo veikti net dvi Vilniaus centrinės bibliotekos skaityklos po atviru dangumi – Bernardinų sode ir Sapiegų parke.

Vasaros skaitykla Bernardinų sode

Bernardinų sodo vasaros skaitykla vilniečius ir miesto svečius pasitinka jau ketvirtąjį sezoną. Iki pat rugsėjo 12 d. veiksianti skaitykla siūlo rinktis iš daugiau nei 500 knygų suaugusiems ir vaikams. Profesionalūs bibliotekos darbuotojai visada pataria ir padeda išsirinkti skaitinius įdomiam laisvalaikiui, o miesto svečiai čia gali rasti literatūros lietuvių, anglų, rusų ir ukrainiečių kalbomis, leidinių apie sostinę, lankytinas vietas, žaisti stalo žaidimus, naudotis nemokamu internetu. Mažieji skaitytojai čia taip pat ras pramogų: dėliones, lauko žaidimus, spalvinimo ir piešimo reikmenis. Kaip ir kasmet Vilniaus centrinė biblioteka skaitykloje visą vasarą siūlys dalyvauti renginiuose – knygų pristatymuose, diskusijose, filmų peržiūrose ir kūrybinėse dirbtuvėse.

Vasaros skaitykla Bernardinų sode

Skaitykla Bernardinų sode dirba antradieniais – sekmadieniais nuo 10.00 iki 20.00 val. Pirmadieniais ir švenčių dienomis skaitykla neveikia.

Nuo birželio 1 d. trečią sezoną pradėjo vasaros skaitykla Vilnius Tech Parke. Antakalnio Sapiegų parko teritorijoje iki pat spalio veiksianti skaitykla siūlo rinktis iš daugiau nei 300 knygų suaugusiems ir vaikams. Parko lankytojai gali rinktis skaitinius įdomiam laisvalaikiui, laiką leisti patogiai įsitaisius ant hamakų, parko suoliukų ar čia pat veikiančiose kavinėse. Skaitykla dirba pirmadieniais – penktadieniais nuo 8.00 iki 20.00 val., savaitgaliais – nuo 10.00 iki 20.00 val.

Vasaros skaitykla Vilniaus Tech parke

Kasmet Bernardinų sodo ir Sapiegų parko skaityklose per dieną apsilanko vidutiniškai 250 lankytojų, o visos vasaros metu – virš 26 000 lankytojų. Vilniaus centrinė biblioteka džiaugiasi, kad vasaros skaityklos yra mėgstamos ir gausiai lankomos bei tikisi, kad šią vasarą nestigs saulėtų ir šiltų dienų lesiančių mėgautis skaitymo džiaugsmais gamtos apsuptyje.

Vasaros skaitykla Vilniaus Tech parke

Bernardinų sodo ir Vilnius Tech Parke vasaros skaityklos rengiamos Vilniaus miesto savivaldybės lėšomis siekiant užtikrinti turiningą laisvalaikį žaliose Vilniaus erdvėse. Sklandų Sapiegų parko vasaros skaityklos darbą padeda įgyvendinti Vilnius Tech Park ir Taste Map Coffee.

Dalintis straipsniu: