Jau ketvirtus metus savo kelionę pradeda unikalus projektas – meno degustacijų ciklas „TRIO: dailė+muzika+poezija“. Tai puiki galimybė vienoje vietoje pamatyti, pajusti ir išgirsti trijų meno sričių sintezę.

Projekto metu žiūrovai turės galimybę susipažinti su profesionalių lietuvių menininkų darbais. Vilniaus „AP galerijos“ galerininkė Vilma Jankienė kiekvieno susitikimo metu pristatys dešimt lietuvių dailininkų, po keturis kūrėjų darbus, kurie bus atlikti įvairiomis technikomis: tapybos, grafikos, akvarelės, fotografijos. Darbai į galeriją atkeliauja iš visos Lietuvos, tad galima susipažinti su įvairių regionų menininkais. Kiekvienoje degustacijoje bus pristatomi vis kiti menininkai, darbai nesikartoja, kas padeda suprasti meno tendencijas, atskirti menininkų braižą, temų ir technikų įvairovę. Žiūrovai gali prieiti, iš arti apžiūrėti darbus, užduoti klausimus, diskutuoti.

Dailės, muzikos ir poezijos sintezė neabejotina. Dažnai girdime sakant, kad tapyba turi poetiškumo bei muzikalumo bruožų. Tad muzika ir poezija padeda dar labiau atskleisti meno kūrinius. Meno degustacijų metu muzikinius kūrinius atlieka profesionalūs muzikantai, žinomi ne tik Lietuvoje. Šių metų meno degustacijose dalyvaus kultūros ir meno premijos laureatas, kompozitorius, džiazo atlikėjas Dainius Pulauskas (klavišiniai), kraštietis, žinomiausias džiazo atlikėjas, trimitininkas Valerijus Ramoška; lietuvių pianistas, tapytojas Viktoras Paukštelis; profesionalūs atlikėjai Vilius Streckis (saksofonas) ir pianistas Linas Karaliūnas; aktorė, dainų kūrėja ir atlikėja Donata Kielaitė-Valančauskienė. Išgirsite ne tik geriausių lietuvių poetų eiles, bet turėsite galimybę susipažinti su Trakų krašto literatais ir jų kūryba.

Šiais metais numatytos 4 meno degustacijos – Trakuose, Rūdiškėse, Aukštadvaryje ir Lentvaryje. Šis projektas, toliau gyvenantiems Trakų krašto žmonėms, suteikia informacijos apie profesionalų meną ir menininkus, skatina turėti savo nuomonę, mažina atskirtį ir socialinę izoliaciją, suteikia galimybę pažinti savo krašto kūrėjus, padeda praplėsti meno suvokimą. Menas tampa prieinamas įvairioms gyventojų socialinėms ir amžiaus grupėms ne tik Trakuose, bet ir rajone.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.

Partneriai: VšĮ Trakų kultūros rūmai, Rūdiškių kultūros centras, VšĮ Lentvario kultūros rūmai, Aukštadvario bendruomenė.

Daugiau informacijos: www.trakubiblioteka.lt

 

Irena Jocienė,

Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

 

 

Dalintis straipsniu: