Balandžio 16 dieną Vilniaus rajono savivaldybės Centrinė biblioteka pradėjo susitikimų ciklą su žymiais Vilniaus rajono žmonėmis. Nemenčinės m. struktūriniame padalinyje vyko pirmas išskirtinis susitikimas su garsiu Lietuvos biatlonininku Karoliu Dombrovskiu. Sportininkas pasidalino savo patirtimi, papasakojo apie kelią į olimpines žaidynes, atskleidė, kokios savybės yra būtinos siekiant aukštų rezultatų sporte.

Susitikimo metu K. Dombrovskis ne tik kalbėjo, bet ir demonstravo biatlono inventorių: slides, lazdas, šautuvą. Jis paaiškino, kaip tinkamai naudotis šia įranga, atsakė į svečių klausimus.

Sportininkas pasidalino savo asmenine istorija: papasakojo apie savo kelionę į 2022 m. Pekino olimpines žaidynes. Jis pabrėžė, kad, siekiant aukštų rezultatų sporte, yra būtina turėti ne tik fizinį pasirengimą, bet ir stiprią valią, atkaklumą bei discipliną. Susitikimo pabaigoje K. Dombrovskis jaunimui davė keletą patarimų, kaip siekti savo svajonių. Jis paragino jaunuolius nepasiduoti sunkumams, tikėti savimi ir sunkiai dirbti.

Susitikimas su K. Dombrovskiu sulaukė didelio susidomėjimo. Svečiai noriai uždavinėjo klausimus sportininkui, dėkojo už įdomų bei įkvepiantį pasakojimą. Renginio pabaigoje K. Dombrovskis įteikė bibliotekai dovanų – savo Pekino olimpinių žaidinių numerį su autografu.

Bibliotekininkai džiaugiasi, kad pavyko suorganizuoti šį renginį, suteikti jaunimui galimybę pabendrauti su vienu iš geriausių Lietuvos sportininkų. Tikisi, kad šis susitikimas įkvėps jaunuolius siekti savo tikslų ir svajonių.

Dalintis straipsniu: