2024 m. kovo 13 d. Šalčininkų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vaikai susitiko su rašytoja Evelina Daciūte. Pasimatyti su viešnia į biblioteką atkeliavo didelis būrys Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos moksleivių. Rašytoja pristatė naujausias savo knygas. Smalsieji klausytojai įdėmiai klausėsi, uždavinėjo autorei klausimus. Evelina papasakojo, kaip gimsta 2024 m. kovo 13 d. Šalčininkų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vaikai susitiko su rašytoja Evelina Daciūte.

Pasimatyti su viešnia į biblioteką atkeliavo didelis būrys Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos moksleivių. Rašytoja pristatė naujausias savo knygas. Smalsieji klausytojai įdėmiai klausėsi, uždavinėjo autorei klausimus. Evelina papasakojo, kaip gimsta knygos ir kaip atsiranda personažai. Vaikai sužinojo, kad lėčiausias gyvūnas yra Lėtasis Loris, bei suprato, kiek daug paslapčių gali turėti knygų iliustracijos.

Rašytoja mokinukams pristatė ir kitas savo knygeles, kuriose gausu smagių piešinių, juokelių ir netikėtumų, papasakojo apie jų sukūrimo ir atsiradimo istorijas, taip pat mažieji bičiuliai klausėsi ir viešnios parašytos poezijos. Po įdomaus pasakojimo gimnazistai skubėjo įsigyti norimų knygų ir gauti rašytojos autografų.

Dalintis straipsniu: