Vasario 23 d. vakarą Pabradės miesto bibliotekoje pasklido jaukus eterinių aliejų, kvapnių lazdelių, išdžiovintų pievų augalų, citrusinių vaisių žievelių, cinamono lazdelių, rožių žiedlapių kvapai. Čia vyko žvakių ir namų kvapų gamybos kūrybinės dirbtuvės, kurias pravedė prekinio ženklo „KamKam namų kvapai“ įkūrėjai Gintarė ir Žydrūnas Bičiai. Kalbėdama apie gyvenimo pasiūlytą progą išbandyti save, pozityvi šeima, papasakojo apie išskirtinių, kvapnių namų puošmenų gamybą. Jų žvakių gaminiai yra pateikiami ne tik tradiciniuose stikliniuose, bet ir išskirtinio dizaino betono, rankų darbo indeliuose, o ypatingi tuo, kad jie patys renka augalus, juos džiovina ir įlieja į sojų vašką. Išdeginus žvakes, gražų indelį galima paversti vazonėliu sukulentams ar kitiems augalams ir taip papuošti namų interjerą. Žvakėms yra naudojamas 100 proc. natūralus sojų vaškas ir sertifikuoti aukštos kokybės aromatinių aliejų mišiniai arba eteriniai aliejai.

Namų kvapai gaminami iš ekologiškos kvapų bazės ir sertifikuotų aromatinių aliejų mišinių, netoksiški ir yra draugiški aplinkai.

Pristatę žvakių bei namų kvapų gamybos procesą, išdalinę darbui reikiamas medžiagas, Gintarė ir Žydrūnas negailėjo patarimų, kaip taisyklingai pasigaminti uoslę džiuginantį gaminį. Žingeidžios renginio dalyvės įdėmiai išklausiusios patarimus, padedamos edukatorių renginio metu pasigamino po išskirtinio kvapo didelę žvakę, namų kvapą su lazdelėmis bei du drabužinėje kabinamus kvapukus.

Prieš namų kvapo su lazdelėmis gamybą, po intensyvaus darbo su vašku, laukiant kol žvakės sustings, ne mažiau kvapni ir informatyvi buvo arbatos / kavos pertraukėlė, kur pokalbių metu buvo atskleista ne viena paslaptis, kaip suradus širdžiai mielą užsiėmimą įgyvendinti savo svajones, vertinti gaunamas žinias, būti sąžiningais ir savo veikla nekenkti mus supančiai aplinkai. Tvarumas tai harmonija tarp žmogaus ir gamtos. Būtina pradėti nuo savęs ir paprastų kasdienių dalykų, mąstyti kaip vienkartinius daiktus galima būtų pakeisti daugkartiniais. Renginio dalyvės pokalbių metu dalinosi mintimis kaip dar ne vieną kartą bus galima panaudoti indelius nuo žvakių ir namų kvapų, o pakabinamus vaško kvapukus galima ne tik kabinti į drabužinę, bet ir naudoti kaip žaisliukus kalėdinei eglutei papuošti.

Kiekvienai renginio dalyvei ši magiškai kvapni edukacija sukėlė neapsakomas ir galingas emocijas. Kvapai kuriantys jaukumą dar ilgai primins įtraukiantį užsiėmimą, o uždegtų žvakių šviesa leis mėgautis kvapniu poilsiu.

Parengė
Pabradės miesto bibliotekos vedėja Gražina Dargytė

Dalintis straipsniu: