Jaudulys, šypsenos, pasimetimas ir nekantrumas – visa tai spalio 19 dieną Varėnos J. Čiurlionytės menų mokykloje maišėsi tarpusavyje, nes čia susirinko Varėnos „Ryto“ progimnazijos septintokai, kurie turėjo progą pasijusti, lyg tikroje LRT laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai”. Čia buvo ir šios laidos vedėjas Robertas Petrauskas, ir gausybė klausimų bei siurprizų, ir palaikymo komandų bei fotoaparato blyksčių.

Į renginį Varėnos „Ryto“ progimnazijos septintokai rinkosi kiek nedrąsiai, žaidimas irgi prasidėjo ne visai užtikrintai: dalyviai vangiai atsakinėjo į klausimus, sirgaliai buvo santūrūs. Tačiau renginio vedėjo Roberto Petrausko šiltas ir nuoširdus bendravimas greitai rado kelią į paauglių širdis: vaikai įsidrąsino, palaikymo komandos nebegailėjo plojimų ir aukštyn iškėlė atsineštus plakatus, o žaidimas po truputį įsivažiavo.

Tarpusavyje varžėsi keturios septintokų komandos, kuriose buvo po penkis žaidėjus iš kiekvienos klasės. Žaidimo vedėjas pateikdavo skirtingų temų klausimus, į kuriuos atsakyti turėdavo vis kitas komandos narys. Greičiausiai mygtuką paspaudęs ir teisingą atsakymą pateikęs žaidėjas savo komandai pelnydavo taškus. Tačiau jeigu žaidėjas pateikdavo neteisingą atsakymą, jo komanda netekdavo taškų. Ko gero, ši žaidimo taisyklė šiek tiek pristabdė septintokų drąsą, nes dauguma iš jų nežinodami tikslaus atsakymo į klausimą, nerizikuodavo ir į jį neatsakinėdavo.

Žaidimas buvo puiki proga ne tik parodyti savo žinias, bet ir sužinoti kažką naujo, pavyzdžiui: koks kenkėjas ispaniškai yra vadinamas cucaracha, arba kurio gyvūno liežuvis gali siekti net pusę metro?

Galutinėje rezultatų skaičiavimo lentelėje nugalėtojais tapo 8C klasė, tačiau visi dalyviai liko patenkinti, gavo simbolines Varėnos viešosios bibliotekos dovanėles ir po renginio sakė, kad džiaugiasi puikia galimybe išbandyti savo jėgas protmūšyje.

Susitikimas ir viktorina su Robertu Petrausku yra vienas iš projekto „Laisvalaikio ir žinių erdvė. Netradicinės pamokos“ renginių, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Varėnos rajono savivaldybės administracija.

 

Varėnos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja
Vaiva Miškinė

Dalintis straipsniu: