Rugsėjo 10-15 dienomis Europos Parlamento narė Aušra Maldeikienė Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojus ir ištikimiausius bibliotekos renginių lankytojus pakvietė apsilankyti Strasbūre – Europos Parlamente. Kelionę stropiai parengė jos padėjėja Alvyda Eigminienė ir gidas Kazimieras Seibutis.

Kelionės metu aplankėme daug  lankomų objektų. Pabuvojome Lenkijos sostinėje Varšuvoje, Vokietijos miestuose Goslare ir  Viurcburge. Prancūzijos miestuose Srasbūre, Kolmare.

Kelionės metu bibliotekininkų ir kitų mūsų grupės keleivių pagrindinis tikslas buvo aplankyti Europos Parlamento rūmus Strasbūre, pamatyti balsavimą gyvai. Susipažinti su Europos Sąjungos struktūromis, institucinėmis jų galiomis, Europos Parlamento ir jų frakcijų veikla, Lietuvos deleguotų parlamentų darbu. Susitikti ir su EP nare Aušra Maldeikiene ir eurokomisaru Virginijumi Sinkevičiumi.

Europos Parlamentas dirba ir Briuselyje, ir Strasbūre. Nuo 1992 m. oficialioji Parlamento būstinė ir daugumos plenarinių posėdžių sesijų vieta yra Strasbūras, Parlamento komitetų posėdžiai rengiami Briuselyje, o oficiali Parlamento sekretoriato (jo personalo) darbo vieta yra Liuksemburgas. Strasbūras, turintis daugiau nei 2000 m. istoriją miestas rytų Prancūzijoje, Europos centre, prekybinių kelių sankirtoje, geriausiai simbolizuoja susivienijusią Europą.

Kelionė buvo įspūdinga. Dėkojame Europos Parlamento narei  Aušrai Maldeikienei už kvietimą apsilankyti Europos Parlamente, Alvydai Eigminienei ir Kazimierui Seibučiui už kelionės organizavimą.

Dalintis straipsniu: