Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ ištikimiausius gerbėjus ir skaitytojus gegužės 14–28 d. kvietė net į 132 renginius visoje Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, JAV, Vengrijoje, o virtualūs tiltai suteikė galimybę susitikti su poetais, gyvenančiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Danijoje, Meksikoje, Vokietijoje. Gegužės 26 dieną festivalio „Poezijos pavasaris 2023“ renginiai nuskambėjo Švenčionių krašte. Renginiuose, kurie vyko Pabradės miesto bibliotekoje, Pašaminės kaimo bibliotekos parke ir Švenčionių miesto parke, dalyvavo būrys poetų, rašytojų, muzikantų. Renginių vedėjas, skaitovas Juozas Šalkauskas, kompozitorius, rašytojas Alvydas Jegelevičius, poetas, prozininkas Alvydas Valenta, poetas, prozininkas Julius Žėkas, poetas Juzefas Šostakovskis skaitė savo kūrybos ir Lietuvos poetų eiles lietuvių ir lenkų kalbomis, o fleitos virtuozas Andrius Radziukynas, atliko pakylėjančias,  harmonija užliejančias melodijas. Juliaus Žėko dambrelio, Andriaus Radziukyno fleitos garsai bei Alvydo Valentos vokalinė improvizacija renginių žiūrovus netikėtai panardino į raminančią garsų „jūrą“. Švenčionių krašte „Poezijos pavasaris 2023“ sklido kūrybiškiausiais pavidalais.

Viešosios bibliotekos direktorė Leonarda Vilčiauskienė dėkojo populiariausio Lietuvoje literatūrinio renginio „Poezijos pavasaris 2023“ dalyviams už galimybę pasidžiaugti švente, už skambų „poezijos paukštės skrydį“ Švenčionių krašte. Renginio dalyviams ir svečiams įteiktos kvapnių pakalnučių puokštės ir atminimo dovanėlės. Poetai bibliotekai dovanojo savo kūrybos knygas bei įteikė „Poezijos pavasaris 2023“ almanachus su kompaktinėmis plokštelėmis.

Šiais metais jau penkiasdešimt devintąjį kartą vykęs tarptautinis poezijos festivalis ir jo ilgametė istorija patvirtina, jog „Poezijos pavasaris“ išlieka aktualus ir labai laukiamas, patrauklus įvairioms skaitytojų kartoms. Kitąmet maloniai lauksime jau jubiliejinės „Poezijos pavasario“ šventės.

Dalintis straipsniu: