Švenčionių rajono savivaldybės viešoji biblioteka tęsia projekto „Mes ir Europietiškos vertybės“, kurį finansuoja Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, įgyvendinimą. Gegužės 16 dieną, bibliotekoje viešėjo Europos Parlamento narė Aušra Maldeikienė, kuri pristatė savo naująją knygą skambiu pavadinimu „Po tamsos ateina aušra“.

Aušra Maldeikienė  yra ekonomikos mokslų daktarė, religijos mokslų magistrė, dėstytoja, mokytoja, publicistė, vertėja, vadovėlių, knygų autorė. Jau aštuonerius metus veikianti politikė, praktiškai išbandžiusi darbą visuose politinio veikimo lygmenyse: Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, Seime ir dabar atstovaudama europiečiams Europos Parlamente. A. Maldeikienė–aktyvi visuomenininkė, charizmatiška asmenybė, nuolat pasisakanti radijo ir televizijos laidose, „galvoje argumentus, o monitoriuose žodžius dėliojanti“, labiausiai nemėgstanti melo ir nekompetencijos, jaučianti aistrą teatrui, kelionėms ir geroms knygoms.

Iš aistros rašyti atsiradusioje knygoje „Po tamsos ateina aušra“, sutalpinti pastarųjų metų politiniai tekstai, kurie jau buvo skelbti A. Maldeikienės socialiniuose tinkluose. Tai įvykdytas pažadas nuolat informuoti rinkėjus apie tai, ką ji veikia ir kodėl balsuoja taip, o ne kitaip. Autorė šią knygą rašė žmonėms, kurie ne aklai tiki tuo, ką girdi, bet linkę apsvarstyti visokius dalykus. Žmonėms, kuriems įdomūs argumentai, politikų sėkmės ir nesėkmės, o svarbiausia–jie nori balsuoti suprasdami, ką daro ir ko nori, nepasikliaudami tik suformuotu įvaizdžiu.

Aušra Maldeikienė renginio dalyviams dosniai dalijo išgyventus patarimus, įžvalgas ir mintis, vildamasi, kad jos gali padėti suformuluoti asmeninę politinių procesų sampratą, pagelbėti bendraujant su politikais ir ieškant tų, kurie geriausiai atstovauja būtent jų interesams.

Knygos pristatymo renginyje dalyvavo ir padėkos žodį A. Maldeikienei tarė Švenčionių rajono savivaldybės vicemerė Violeta Čepukova, Švenčionių seniūnė Ina Sinienė. Gausiai susirinkusiai, aktyviai diskusijose dalyvavusiai auditorijai,  knygos autorė  atsakė į aktualius klausimus, bibliotekai bei visiems dalyvavusiems susitikime, įteikė knygas su asmeniniais palinkėjimais. Maloniai kviečiame skaityti autografuotą Europos Parlamento Aušros Maldeikienės knygą „Po tamsos ateina aušra“ Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

 

Dalintis straipsniu: