Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos bendruomenė tradiciniais renginiais ne tik populiarina šiuolaikinių lietuvių kūrėjų darbus, bet ir siekia puoselėti Lazdijų kraštui svarbių žmonių atminimą. Įamžinti Lazdijų bibliotekos pirmojo bibliotekininko, mokytojo, vertėjo, poeto Albino Andrulionio, krašto rašytojos, dzūkų tarmės puoselėtojos Jadvygos Vailionienės, knygnešio Augustino Andrulionio, partizanų Broniaus ir Prano Andrulionių, rašytojos nacionalinės premijos laureatės Bitės Vilimaitės ir poeto, dramaturgo, taip pat nacionalinės premijos laureato Sigito Gedos atminimas.

Tęsiant pradėtą darbą, sukurtas virtualus Lazdijų krašto literatūrinis kelias. Maršruto medžiaga liudija gimusių ir gyvenusių Lazdijų krašte, kūrusių ir tebekuriančių kūrėjų atminimą.

Šiuo metu Lazdijų krašto literatūrinį kelią sudaro 10 maršrutų. Kiekvienas maršrutas turi jam priskirtus objektus bei trumpą literatūrinį pristatymą. Turą galima peržiūrėti bet kurioje platformoje: naudojant virtualius realybės akinius, išmaniuoju telefonu, planšete, kompiuteriu.

Virtualus literatūrinis turas kaip informatyvi pažinimo priemonė įsilieja į krašto literatūrinį pažinimą. Atsiradus naujiems objektams, informacija bus papildoma.

Projektą „Virtualus Lazdijų krašto literatūrinis kelias“ inicijavo Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, rėmė Lietuvos kultūros taryba ir Lazdijų rajono savivaldybė.

Siūlome pakeliauti Lazdijų krašto literatūriniu keliu ir susipažinti su maršrute pažymėtais atminimo ženklais – įprasmintomis kūrėjų gimtinėmis ir svarbiausiomis gyvenimo vietomis.

https://www.rsvb.lt/kelias/index.php

Vida Levy

Dalintis straipsniu: