Saulėtą ankstyvo pavasario rytą į biblioteką kartu su mokytojomis L. Gruzdiene, R. Grigoniene bei mokytojų padėjėja I. Ivanovskaja atkeliavo „Ryto“ gimnazijos priešmokyklinio ugdymo „Nykštukų“ grupė. Vaikai džiaugėsi vėl apsilankę bibliotekoje. Šį kartą jų laukė staigmena – mažyliai pirmą kartą pravėrė Informacinės skaityklos duris ir nustebo pamatę daug kompiuterių. Bibliotekininkė J. Sondor vaikams trumpai pristatė visas, bibliotekoje esančias, kompiuterines technologijas.


     Kartu su mokytojomis bibliotekininkė Jurgita išrinko bei pravedė užsiėmimus ir žaidimus, kurie padeda vaiko ugdymui, pasaulio pažinimui, moko sutelkti dėmesį, edukuoja. Mažyliai buvo supažindinti su kompiuteriais bei jų naudojimosi ypatybėmis. Didelio vaikų susidomėjimo sulaukė Lego Wedo rinkiniai bei virtualios realybes akiniai. Nepamirškime, kad visų vaikų norai skirtingi, vieni noriai pasineria į edukacinius kompiuterinius žaidimus, kitiems reikia daugiau emocijų, įspūdžių bei judėjimo, treti kartais nori įdarbinti savo rankas bei fantaziją ne tik spaudydami kompiuterio pelytę, bet ir konstruodami. Vieniems tai – laiko praleidimo būdas, atsipalaidavimo, bendravimo priemonė, kitiems – galimybė atsiskleisti, susikaupti, išmokti naujų dalykų.


     Augdami šiuolaikinių technologijų apsuptyje, vaikai kompiuterinius žaidimus, dažnu atveju, atranda anksčiau nei pradeda kalbėti ar lankyti mokyklą. Svarbu stebėti vaikus, draugiškai sekti veiklą, domėtis jų poreikiais, lydėti bei prižiūrėti juos technologijų kelyje, nepalikti vienų akistatoje su pramogomis, kad mažyliai galėtų saugiai įsilieti į šiuolaikinių technologijų pasaulį bei ši patirtis atneštų jiems naudos bei pilnavertiškumo jausmą ateityje.

Dalintis straipsniu: