Nuo kovo iki birželio panaigos kas antrą ketvirtadienį Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje skambės muzika – numatoma surengti net 9 jaunųjų atlikėjų koncertus. Visų jų pradžia 18.30 val., o svarbiausia tai, kad visi jie – nemokami!

Kaip sako bibliotekos edukatorius Ugnius Raugalas, koncertų organizavimas bibliotekos erdvėse sukuria ne tik galimybes bibliotekos lankytojams nemokamai apsilankyti koncertuose, bet ir atlieka šviečiamąją misiją: „Pasirinktos grupės bei atlikėjai kuria ir groja rečiau girdimų žanrų muziką, kurią siekiama pristatyti platesnei auditorijai, ją populiarinti ir edukuoti visuomenę, supažindinti bei plėsti besiklausančiųjų ratą. Norime sukurti sąlygas bibliotekos bendruomenės nariams nemokamai dalyvauti kokybiškuose ir išskirtiniuose koncertuose, susipažinti su rečiau girdima originalia Lietuvos kūrėjų muzika“.

Koncertų ciklą pradėjo viešnia iš Austrijos Liz Metta. Austrijos sostinėje Vienoje gyvenanti, dainas anglų kalba kurianti ir atliekanti Liz Metta komplimentų sulaukia ne tik dėl hipnotizuojančio vokalo, jautrių tekstų, bet ir dėl muzikos, kuri atėjusius žiūrovus apgaubia ramia ir paslaptinga atmosfera. Dainininkės muzikinį stilių apibūdina tokie terminai kaip alternatyvus rokas, indie soul, moderni psichodelinė muzika, svajinga, melancholiška pop muzika.  Dainų autorė ir dainininkė Liz Metta Lietuvoje viešėjo pirmą kartą. Dainininkė praėjusiais metais buvo išrinkta NASOM („The New Austrian Sound Of Music“) komisijos POP muzikos kategorijoje atstovauti Austrijai užsienyje. Nemokamą Liz Metta koncertą Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje dovanojo Austrijos Respublikos ambasada Lietuvai. Bibliotekoje įsikūrusi Austrų literatūros skaitykla kiekvienais metais lankytojus kviečia į susitikimus su Austrijos rašytojais, vertėjais, dainininkais. Nemokamas Liz Metta koncertas – bendradarbiavimo su Austrijos Respublikos ambasada Lietuvai rezultatas.

Koncertai Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje:

Liz Metta iš Austrijos (kovo 2 d.)
MIGLOKO (kovo 16 d.)
Rokas Kašėtos su grupe (kovo 30 d.)
Adas ir Viltė (balandžio 13 d.)
Remis Rančys (balandžio 27 d.)
Jausmė (gegužės 11 d.)
Superkoloritas (gegužės 25 d.)
Sheep Effect (birželio 8 d.)
Liucė (birželio 22 d.)
Projektą remia Asociacija LATGA.

Tatjanos Grigorčenkienės nuotraukoje – Liz Metta.

Dalintis straipsniu: