Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro Dailės studijos mokinių tapybos darbų parodos „Ignalinos pasakos iliustracijose“ pristatymas. Pristatyme dalyvavo Dailės studijos vadovė, mokytoja ekspertė Nijolė Trinkūnienė, jaunieji tapybos bei fotografijos darbų autoriai, bei šią parodą įkvėpusios knygos „Ignalinos pasakos“ sudarytoja ir redaktorė, bendraautorė, rašytoja Gintarė Adomaitytė.

Rašytoja Gintarė Adomaitytė, papasakojusi knygos „Ignalinos pasakos“ atsiradimo istoriją bei atsakiusi į auditorijos klausimus, padovanojo bibliotekai knygą bei kvietė aplankyti visas joje aprašytas vietas. Pasakų knygą kūrė aštuonių rašytojų grupė iš visos Lietuvos–tai VšĮ MENO BANGOS rezidencijos „Saulėtekio“ kaimo turizmo sodyboje nariai bei narės. 2021 metais pasakas publikavo svetainė www.menobangos.lt, o 2022 metų vasarą pasirodė nedidukė, miela, pasak rašytojos Gintarės Adomaitytės– „kuprinės“ knygelė, su 10-čia pasakų. Kartu su autore džiaugiamės, kad knyga „Ignalinos pasakos“ jau išleistos garsiniu pavidalu ir Brailio raštu.

Paroda „Ignalinos pasakos iliustracijose“  ypatinga tuo, kad joje telpa profesionalių rašytojų vizijos ir Ignalinos krašte gyvenančių pažengusių bei savo kūrybinį kelią tik pradedančių jaunųjų dailininkų matymas, bei harmoningai susipina literatūros bei dailės, fotografijos menai. Trisdešimt keturi Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro mokiniai pateikia 64 piešinius bei menines nuotraukas. Jaunieji kūrėjai įdėmiai žvelgė į savo krašto apylinkes–Ilgio, Šiekščio, Gavio ir Gavaičio ežerų pakrantes, Palūšės, Meironių aplinką, Ignaliną simbolizuojančias lelijas. Jiems puikiai pavyko suvokti knygos „Ignalinos pasakos“ tekstus, turinčius gilią simbolinę prasmę. Kiekvienas darbas unikalus, savitai išjaustas, turintis savo stilių ir braižą. Iliustruotų pasakų fone, vienas iš jaunųjų parodos dalyvių, raiškiai skaitė rašytojos Rasos Milerytės pasaką „Apie žmones, kurie yra ežerai“.

Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro Dailės studijos vadovė, mokytoja ekspertė Nijolė Trinkūnienė, džiaugėsi jaunųjų ugdytinių tapybos ir foto darbų rezultatais, jų kūrybingumu, aktyvumu, darbštumu, bibliotekoje skambėjo komplimentai, aplodismentai, padėkos žodžiai ir linkėjimai.

Dalintis straipsniu: