Varėnos viešojoje bibliotekoje rugsėjo 21 dieną 17 val. –  „Čiurlionio džiazas“ su improvizatoriais, džiazo kūrėjais Dmitrijumi Golovanovu ir Janu Maksimovičiumi, ir literatūros kompozicija „Čiurlionis ir Sofija“ atliekama aktorių Vestos Šumilovaitės Tertelienės ir Justo Tertelio.

Atvira ir šiuolaikiška Varėnos viešoji biblioteka vykdo projektą „Čiurlionis kitaip“. Šiuo projektu siekiama populiarinti ir aktualizuoti Senojoje Varėnoje gimusį menininką Mikalojų Konstantiną Čiurlionį, kad genijaus gimtinės motyvas būtų dar labiau išplėtotas ir Varėna taptų traukos centru jo kūrybos mėgėjams.  Projektu siekiama sukurti naują tradiciją – šiuolaikiškai, moderniai, žaismingai ir edukatyviai pristatyti M. K. Čiurlionį ir vaikams, ir suaugusiems, puoselėti menininko atminimą, labiau susieti M. K. Čiurlionį su Varėna.
Numatoma 10 renginių ciklas: 4 muzikiniai renginiai „Čiurlionis kitaip“. Juose koncertuos improvizacinės muzikos meistrai – pianistas Dmitrij Golovanov ir saksofonininkas Jan Maksimovič. Šie du atlikėjai klausytojams leis prisiliesti prie nebaigtų ir nepublikuotų kompozitoriaus M. K. Čiurlionio muzikinių eskizų, pažiūrės į Čiurlionio muziką naujai.

Bendradarbiaujant su Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi bus rengiamos 6 edukacijos vaikams: 3 edukacijos „Čiurlionio kosmosas“ (apie dangaus kūnus įamžintus paveiksluose) ir 3 edukacijos „Slaptas Čiurlionių raštas“ (apie tekstus ir simbolius paslėptus paveiksluose ir laiškuose).

Projektą „Čiurlionis kitaip“ planuojama rengti kasmet, kad M. K. Čiurlionis taptų Varėnos kultūrinio gyvenimo nuolatiniu akcentu.
Projektą remia Lietuvos kultūros taryba, Varėnos rajono savivaldybė.

Varėnos viešosios bibliotekos
Vaikų ir jaunimo literatūros bibliotekininkė
Indrė Siaurusiavičienė

 

Dalintis straipsniu: