Šią vasarą Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka kviečia apsilankyti vienoje populiariausių lankytinų vietų Elektrėnuose – atsinaujinusiame Elektrėnų miesto parke „Vaikų pasaulis“. Jame pradėjo veikti „Vasaros skaitykla“! Miesto gyventojai dar gausiau plūstelėjo į nuostabios gamtos apsuptą parką, kuriame liepos ir rugpjūčio mėnesiais skaityklos lankytojais rūpinasi moksleivės Agnė ir Kornelija. Merginos buvo įdarbintos pagal 2022 metų Elektrėnų savivaldybės jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programą.

„Vasaros skaitykloje“ kasdien galima rasti įvairių knygų ir periodikos leidinių vaikams ir suaugusiems, kryžiažodžių, stalo žaidimų, 3D spausdintuvu spausdintų šachmatų, šaškių. Vaikai čia gali spalvinti, piešti, pūsti burbulus ar tiesiog mėgautis gamta – parko miškeliu ir šalia esančiu ežeru.

Bibliotekos edukatorės ir bibliotekininkės kasdien veda įvairias edukacines veiklas vaikams – robotiką, skrebinimą, atviručių, „šlykštuko“, knygų skirtukų gaminimą, sensorinius ir garsinius skaitymus, organizuoja popierinių lėktuvėlių, šaškių turnyrus. Skaitykloje taip pat bus rodomi cheminiai eksperimentai, mini spektakliukas pagal knygą „Mamulė Mū ir varna“, užsiimama origami menu, bus pristatytas „Vasara su knyga“ skaitymo iššūkis ir kt.

„Vasaros skaityklos“ uždarymo šventėje vaikai pieš plakatą Elektrėnų bibliotekos 55-mečiui paminėti.

 

Dalintis straipsniu: