2022 metų vasario 15 dieną iš Vlado Šlaito viešosios bibliotekos kiemo išriedėjo spalvingas mikroautobusas, taip pradėdamas mobiliosios bibliotekos veiklą mūsų krašte.

Mobiliosios bibliotekos tikslas – aptarnauti Ukmergės rajono savivaldybės gyventojus, teikiant jiems bibliotekines paslaugas.

Mobiliojoje bibliotekoje bus galima nemokamai įsigyti skaitytojo pažymėjimą, atsispausdinti reikalingą dokumentą, naudotis internetu, pateikti įvairias užklausas ir gauti į jas atsakymus vietoje ar vėliau – telefonu, elektroniniu paštu ir kt., sulaukti konsultacijos informacinių technologijų naudojimo klausimais, ieškant informacijos internete, o taip pat susimokėti komunalinius mokesčius, užsiregistruoti pas gydytoją (per išankstinę pacientų registravimo sistemą e.sveikata), deklaruoti pajamas, įsigyti kelionės bilietą, užsisakyti norimą prekę interneto parduotuvėje ir kt. Elektroninės paslaugos bus teikiamos turintiems prisijungimus prie banko.

Tiek Ukmergės mieste, tiek kaimo vietovėse knygos ir kiti spaudiniai neįgaliesiems ir senyvo amžiaus žmonėms jų pageidavimu bus pristatomi į namus.

Mobiliosios bibliotekos penkių dienų darbo savaitei yra numatyti penki skirtingi maršrutai po Ukmergės rajoną, kurie šiuo metu dar yra tikslinami, derinami su seniūnija, kaimo bendruomene, gyventojais. Artimiausiu metu jie bus paskelbti viešosios bibliotekos interneto svetainėje, FB paskyroje, rajono žiniasklaidoje. Sekite informaciją!

Kviečiame visus aktyviai naudotis mobiliosios bibliotekos paslaugomis.

Kontaktai pasiteiravimui: tel.: 8 659 34756; el. paštas: [email protected]

Dalintis straipsniu: