Vilniaus regiono bibliotekų tinklaraštis – tai Alytaus ir Vilniaus apskričių savivaldybių viešųjų bibliotekų bei Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos iniciatyva sukurtas tinklaraštis, kurio idėja kilo karantino metu.

Bibliotekoms teko laikinai užverti bibliotekų duris ir kai kurias paslaugas perkelti į virtualią erdvę. Bibliotekos ėmė rengti virtualius knygų pristatymus ir parodas, Skaitytojų klubai pradėjo bendrauti nuotoliniu būdu, bibliotekos itin išradingai komunikavo siūlydamos savo skaitytojams virtualias viktorinas, kryžiažodžius ir pristatydamos savo turimus elektroninius išteklius.

Naujasis Vilniaus regiono bibliotekų tinklaraštis – tai patogus komunikacinis kanalas, kuriame rasite informacijos apie svarbiausias Alytaus ir Vilniaus apskričių savivaldybių bibliotekų vykdomas veiklas ir projektus. Kurdami bendrą informacinį tinklaraštį siekiame kurti virtualią bendradarbiavimo ir informavimo platformą, kurios pagalba bibliotekos patogiai keisis informacija ir geriau pažins vieni kitus.

Kviečiame kolegas aktyviai dalintis informacija naujajame tinklaraštyje, o taip pat pakviesti bibliotekų darbuotojus skaityti, kuo gyvena jų kolegos kitose bibliotekose.

Dalintis straipsniu: